Легендата на българския футбол Христо Стоичков изригна по адрес на президента на Барселона Жоан Лапорта.

„Виждам едни хора, които обещаваха, които докоснаха сърцата им и обещаха, че направят всичко възможно, но в крайна сметка лъжата стана много голяма”, сподели Стоичков в интервю за латиноамериканска телевизия, цитирано от El Periodico.

“Много е странно. Трудно е, но животът е такъв. Където и да отиде винаги ще го уважавам за всичко, което е направил за Барселона, за децата ми. Имах късмета да бъде там. Срещнах го, когато беше на 12 или 13 години. Отидох един следобед, за да го видя как тренира. От началото досега той беше спокоен, смирен и винаги уважаван”, коментира още Камата по адрес на Меси.

БТА
7 снимки

„Преживях много неща с него, както в личен план, така и в спортен. Меси остава с нас за цял живот. Не искам да говоря за футбол, защото всички го познаваме. Той обаче правеше всичко от сърце, дори когато подаряваше фланелки на децата ми. Дори когато се роди внучката ми той също ми подари специална фланелка. Имам негови неща в къщата си, в музея. Вижте го сега с тази фланелка… много е странно да го видите с екип различен от този на Барселона”, сподели още Стоичков.