Кристоф Галтие е подложен на натиск в ПСЖ след скорошната поредица от слаби резултати, като последният такъв бе загубата с 0:1 от Байерн Мюнхен в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига във вторник. Някои от високопоставените фигури във френския гранд започват да се съмняват дали сегашният наставник е правилният човек, който да изведе клуба напред, а Томас Тухел е получил известна подкрепа за потенциално завръщане в клуба, според RMC Sport.

Германецът беше уволнен от ПСЖ през декември 2020 г. след престой от две години и половина на "Парк де Пренс", като спечели поредни титли в Лига 1 и изведе клуба до първи финал на Шампионската лига. Тухел спечели позицията в Челси, но остана без работа, след като беше уволнен от "Стамфорд Бридж" миналия септември.

Тухел не е единственият в надпреварата. Емирът на Катар, един от основните хора, взимащи решения в ПСЖ - все още иска бившия треньор на Реал Мадрид Зинедин Зидан за мениджърския пост, въпреки факта, че французинът е отхвърлил предишни оферти от клуба. Съобщава се, че на Галтие ще бъде даден срок до 8 март, за да обърне нещата , когато е реваншът на ПСЖ срещу Байерн на "Алианц Арена".

ПСЖ претърпя слаб старт на 2023 г. и сега загуби три поредни мача, като играчи като Неймар и Лионел Меси се представиха по-слабо. Те са изправени пред още едно ранно отпадане от Шампионската лига и все още може да бъдат изместени в защитата на титлата в Лига 1. Въпреки че френският гранд страда от множество контузии, Галтие се бори да извлече най-доброто от своя отбор.