Станаха ясни семейните причини, поради които Неймар внезапно остави подготовката си с Пари Сен Жермен и хукна за Бразилия, пише Marca. Оказа се, че важните проблеми на играча, всъщност не са с така драматичен характер и той е бил в родината си, за да посети рожден ден на свой близък и за да иде на зъболекар.

В днешния технологизиран свят за стъпките на играча свидетелстват публикации в социалните мрежи, а там приятелите на най-скъпия футболист в историята не се свенят да се похвалят.

Припомняме, че след извънредното му заминаване, треньорът му във френския гранд Унай Емери заяви: „Неймар ми се обади в събота сутринта и ми каза, че има важни семейни въпроси, помоли ме да замине за Бразилия. Било важно за него. Човешката страна също е от значение, понякога работата е на втори план“.

Същевременно нападателят се завърна във френската столица и се очаква да поднови подготовка с тима. На ПСЖ му предстои гостуване от 18-ия кръг на Лига 1 срещу Рен. Мачът е на 16 декември от 18.00 часа. Преди него отборът е лидер в класирането с 44 точки. В подреждането следват три състава с равен точков актив (35) – Лион, Монако и Олимпик Марсилия.