Полският национал Гжегож Криховяк намери начин да напомни за своето съществуване, като за жалост отново не по правилните причини. Играещият под наем в Уест Бромич футболист се забърка в скандал с мениджъра Алън Пардю, с когото влязоха в спор по време на загубата от Лестър Сити с 1:4.

Криховяк беше един от най-силните играчи на Полша по време на UEFA EURO 2016 и всички му предначертаваха кариера в европейски гранд. Предпоставките да се случи бяха добри, като се има предвид, че след турнира Пари Сен Жермен привлече дефанзивния полузащитник от Севиля срещу крупна сума, която не беше оповестена.

Във френската столица нещата хич не потръгнаха за футболиста, който още до средата на първия полусезон се превърна в резерва. За да си върне формата, Криховяк се съгласи да премине под наем в Уест Бромич, а впоследствие посочи треньора Унай Емери като основния извор за неговите проблеми в ПСЖ.

Очевидно историята започва да се повтаря. С Криховяк на терена Уест Бромич е спечелил само веднъж във Висшата лига, а при вчерашния разгром 28-годишният играч изобщо не остана доволен от решението на Пардю да го замени. Малко преди изминаването на час игра Криховяк видя сигнала да отстъпи мястото си на младока Сам Фийлд и след това ядно отказа да стисне подадената от Пардю ръка. Размяната на реплики между двата продължи известно време, а след двубоя наставникът коментира случая.

„Имам проблем със случилото се, защото винаги съм го подкрепял, пусках го в игра и заставах зад него, когато представянето му не беше съвсем страхотно”, заяви Пардю. „А той си излезе и отказа да ми стисне ръката. Показах му ясно на пейката, че не приемам това и го считам за грешка. Той е футболист под наем, който е длъжен да показва уважение.”

„Няма правя от мухата слон. Изясних му как стоят нещата и не очаквам това да се повтори”, добави наставникът.

След 30 изиграни кръга Уест Бромич заема последното място в класирането с едва 20 точки на сметката си. Първият тим над чертата – Саутхемптън има с цели 8 повече.