Наставникът на Марсилия Игор Тудор е информирал ръководството на тима, че ще напусне след края на сезона, съобщава вестник “Екип”. 

Хърватският наставник застана начело на френския тим, като замени Хорхе Сампаоли в началото на сезона и класира марсилци на третото място в Лига 1. Настоящият контракт на Тудор е за още един сезон, а от ръководството на отбора искат да го задържат на “Велодром”, но той все още не е дал конкретен отговор на предложението им за нов договор.

Френското издание допълва, че треньорът се е обърнал към играчите си тази сутрин по време на тренировка и ги е информирал за решнието си да напусне. Играчите на Марсилия ще сложат край на сезона в събота, когато гостуват на Аячо. 

От седмици медиите в Италия свързват името на Игор Тудор със заставане начело на Ювентус, където да замени незадоволително представилия се Масимилиано Алегри. Игор Тудор е бивш футболист на “старата госпожа” и носеше екипа на отбора от 1998 до 2007 година. През сезон 2020/21 той беше асистент на Андреа Пирло отново в Ювентус.