Стана известна причината, поради която миналата година Nike прекрати договора с нападателя на ПСЖ Неймар. От компанията разкриха, че споразумението е нарушено, след като един от служителите на компанията обвини играча в тормоз. 

Първи за това уведомиха "The ​​Wall Street Journal", като изданието разбра, че момичето се оплакало на приятели и колеги, че през 2016 г. е станала жертва на сексуален тормоз от страна на бразилеца в хотелската му стая в Ню Йорк. Две години по-късно момичето подаде официална жалба до спортния гигант, който се зае със собствено разследване. Първоначално от компанията са искали да избегнат случая, за да запазят поверителността на участниците.

В официално съобщение се казва още, че причината за разпада е нежеланието на Неймар да сътрудничи в разследването. Името на момичето не е разкрито.

Nike спонсорираше футболиста от 13-годишна възраст, но през август миналата година бразилецът се ориентира към основен конкурент. 

Малко след публикуването на съобщението на компанията се появи и отговорът на Неймар. 

"Фактите могат да бъдат изкривени, защото хората гледат от различни ъгли. Не можем да отречем, че животът е такъв. Разбирам, когато някой критикува поведението ми, начина ми на игра или живота ми. Ние сме различни! Но не разбирам как една сериозна компания може да изкриви деловите отношения, подкрепени с документи. Написаното не може да бъде променено, то е много ясно и не оставя съмнения. От 13-годишен, когато подписах първия си договор, винаги са ме предупреждавали: "Договорът е поверителен, не говори за него." Твърдението, че споразумението е прекратено, защото не съм участвал в разследването, е абсурдна лъжа. За пореден път ме предупредиха да не коментирам публично, затова просто ще се подчиня възмутен", написа Неймар в своя Instagram.