Дербито на Лазурния бряг завърши без победител, след като Монако и Ница направиха 2:2 в двубой от 21-я кръг на Лига 1.

И двете попадения на Монако бяха спорни, а Марио Балотели, в първия си мач като титуляр за новата година, реализира и двата гола за Ница.

Първото попадение падна в 33-та минута, след центриране на Тома Лемар отдясно. При него топката се отби в ръката на Адама Диакаби, попадна в Кейта Балде, който не успя да отиграе, но Диакаби се окопити и прати топката в мрежата. Останаха обаче много основателни претенции за гостите за игра с ръка в наказателното поле.

Още във втората минута след подновяването на играта Максимен намери отлично Марио Балотели с центриране отдясно, и италианският нападател между двама защитници показа страхотния си нюх и засече във вратата за 1:1.

Отново Балотели направи пълен обрата на Ница в 68-та минута.

Той бе изведен отлично на ръба на засадата и надигра един на един Андреа Раджи. След това италианският голмайстор отново показа класа и реализира за 1:2.

Във втората минута от добавеното време играчите на Монако пак действаха доста спорно, но стигнаха до гол.

Те получиха пряк свободен удар на границата на пеналта, и още преди да се чуе сигналът на съдията за изпълнение, фаулът бе бит, топката първо стигна до Йоветич, а след това и до Радамел Фалкао, за да може той да изравни до 2:2!