Монако победи Лион с 2:0 у дома в дербито на 23-ия кръг на Лига 1. Точни за „монегаските” бяха Жеан Лукас (2) и Висан бен Йедер (27).

С успеха тимът на Филип Клеман събра 36 точки и излезе на 4-о място във временното класиране, докато „хлапетата” са 8-и с 2 точки по-малко.

БГНЕС
18 снимки

Монако излезе напред в резултата още във 2-ата минута. Тогава Диоп намери Бен Йедер отляво. Нападателят качи топката на главата на Жеан Лукас, който не остави шансове на Антони Лопеш за 1:0.  

В 12-ата минута „монегаските” бяха близо до второ попадение. След грешка в защитата на Лион Бен Йедер изведе Желсон Мартинш очи в очи с вратаря на гостите, но португалецът от няколко метра не успя да преодолее своя сънародник. Три минути по-късно Лопеш отрази удар от дузпата на Жеан Лукас. Бразилецът получи топката от Желсон Мартинш и отправи удар право във вратаря.

В 27-ата минута по-добрата игра на домакините даде резултат. Диоп напредна и изведе Бен Йедер сам срещу вратаря, който насочи в далечния ъгъл за 2:0.

В 50-ата минута Диоп се озова на стрелкова позиция, но от 10-12 метра прати топката в аут. Две минути по-късно Лукеба бе оставен непокрит след изпълнение на корнер, но Александър Нюбел с чудесна намеса изби.

В продължението на мача Бен Йедер пропусна шанс за трети гол за Монако, след като се оказа сам срещу Лопеш, но стреля над вратата.