Американският собственик на Олимпик Марсилия Франк Маккорт обяви подкрепата си за президента на клуба Пабло Лонгория, който бе призован от определени групи от привържениците на тима да напусне поста си, съобщи АФП. Американецът призова за "дълбока промяна", която може да позволи развитието на клуба.

Според Маккорт срещата в понеделник между ръководството на Олимпик и представители на феновете се е превърнала в демонстрация на агресия, като ръководителите са били заплашени с физическа саморазправа.

"В тази ситуации аз подкрепям твърдо Пабло Лонгория", написа американецът в комюнике.

"Успях да говоря две минути, след това ме прекъснаха и всичко се влоши много бързо. Казаха ни да си подадем оставките и четиримата, защото в противен случай ще има война", каза Пабло Лонгория пред вестник "Ла Прованс". Нито един от ръководството на клуба не пътува с отбора до Амстердам, където тази вечер тимът ще играе срещу Аякс в Лига Европа.

"Ситуацията от понеделник, която доведе до оставката на Марселино и на щаба му е недопустима и, за съжаление, тя не е единственият пример, който е срещу мисията на нашия клуб", написа още Маккорт.

"Нашата цел е да печелим на терена, да обединяваме и да вдъхновяваме хората на Марсилия. Инцидентът от понеделник е само един от тези, които пречат на функционирането и които правят реализирането на нашите цели по-трудно", твърди американският бизнесмен.

"Нашето управление на Олимпик Марсилия ни научи, че е нужна дълбока промяна, за да дадем на клуба истински шанс да се развива в дългосрочен план. Тази промяна изисква силна колективна подкрепа вътре и вън от ОМ", завършва Франк Маккорт./ БТА