Нападателят на Олимпик Марсилия Марио Балотели със сигурност бе разочарован след загубата на своя тим с 1:3 от Пари Сен Жермен в голямото дерби на френския футбол. В неделя вечер южняците си тръгнаха с празни ръце от „Парк де Пренс”, а Супер Марио така и не успя да изпълни поредния си оригинален начин за празнуване на гол.

Единственото попадение на марсилци в мача отбеляза Валер Жермен секунди след началото на второто полувреме. Тогава обаче на преден план излезе Анхел Ди Мария, който заби два изключителни гола и елиминира всякакви надежди на противника.

Провокативният Мбапе накара Франция да шушука

През последните седмици 28-годишният нападател се радва на чудесна успеваемост пред гола, като гарнира някои от попаденията си с интересни празнувания.  Той отбеляза попадението си при 3:0 над Сент Етиен с включване „на живо” от терена в „Инстаграм”, придружен от съотборниците си. После пък донесе победата с 1:0 над своя бивш тим Ница, а с Флориан Товен край ъгловото флагче играха на „камък-ножица-хартия”.

Срещу ПСЖ Супер Марио беше приготвил нещо наистина специално според информациите във френските медии. Под своя екип на Марсилия той сложил фланелка с лика на Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед, която планирал да покаже, ако отново опъне мрежата.

Именно гол на Рашфорд от дузпа донесе поредния конфузен епизод в европейската история на ПСЖ, който пропиля аванс от 2:0 срещу Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите на Шампионската лига и за трета поредна година отпадна в първия етап на елиминационната фаза.

За съжаление на всички фенове на Марсилия Балотели не успя да подразни френския хегемон насред „Парк де Пренс”, понеже защитата на столичани тотално го обезличи.