Италианският национал Марко Верати е заплашен от наказание заради интервюто, което даде пред “Канал+” веднага след края на мача на Пари Сен Жермен срещу Нант. Тимът му загуби с 1:3, а халфът беше изнервен от отсъжданията на рефера Микаел Лесаж.

“Тази вечер бяхме н*****и от съдиите. Те трябва да поемат своята отговорност”, изказа се Верати.

От Комисията по етика към Френската футболна федерация сезираха Дисциплинарната комисия към Футболната лига за въпросното интервю и сега ще се обсъжда евентуална санкция.

“Как е възможно този арбитър да ни покаже 10 картона (бел.ред. - 6 в действителност)?! - добави Верати. - Дори не можеше да се говори с него, нищо не можеше да се прави. Това е единственият съдия в света, с когото не може да се говори.”

Парижани смятаха, че защитникът на съперника Денис Апия е заслужавал да бъде изгонен. В самия край на първото полувреме въпросният играч на Нант задържа откъсващия се Килиан Мбапе на границата на пеналта. В първия момент съдията показа директен червен картон, но след разглеждане с ВАР прецени, че той не спира голова възможност и промени картона на жълт, а Апия остана на терена. По-късно бранителят извърши още едно сериозно нарушение, но не получи второ официално предупреждение.