Старши треньорът на световния шампион по футбол Аржентина Лионел Скалони каза, че не го интересува къде Лионел Меси ще играе на клубно ниво, стига той да се чувства щастлив.

Бъдещето на Меси в Пари Сен Жермен е обект на много спекулации през последната седмица, след като катарският клуб го отстрани заради пътуване до Саудитска Арабия и пропусната тренировка.

Френските медии във вторник съобщиха, че преминаването в саудитския клуб е "уговорена сделка", добавяйки, че капитанът на Аржентина е в процес на финализиране на подробностите, преди да подпише договора.

Бащата на Меси обаче отрече да е постигнато споразумение с друг отбор и каза, че няма да се вземат решения до края на настоящия сезон.

"Оставете го да отиде там, където ще се чувства добре със своите съотборници и феновете на клуба. Въпросът не ни засяга като национален отбор, стига той да е щастлив, когато се присъедини към нас, а ние имаме нужда той да е щастлив", каза Скалони пред катарския канал "Al-Kass".

Меси, който се извини на Пари Сен Жермен и на съотборниците си миналата седмица, взе участие в тренировката в понеделник.

Източник, близък до футболиста, каза пред "Ройтерс", че той е получил официално предложение да се присъедини към саудитския клуб Ал-Хилал през следващия сезон, като подновяването на договора в ПСЖ не желано от него.

Богатата на петрол нация обяви Меси, който навършва 36 следващия месец, за посланик на туризма миналата година и той посети Джеда през май 2022-а. /БТА