Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира скандала около Манчестър Сити, който бе обвинен от Висшата лига за нарушаване на финансовия фейрплей. Тебас, който от години е изключително критичен към „гражданите“ и Пари Сен Жермен за големите им харчове, пусна саркастичен пост, в който припомни стара своя изява, в която критикува случващото се на „Етихад“.

 „На 9-5-2017 (9 май 2017-а година) на „Сокърекс“ Манчестър осъдихме нарушенията на Манчестър Сити и Пари Сен Жермен във финансовия феърплей. Невероятно е, че на Висшата лига отне години, за да разберат за това“, написа той в профила си в „Туитър“, като публикува и линк към своята изява.

Тебас е критичен към Манчестър Сити от доста години, а още през 2020-а година заяви, че „мнозинството“ от хората във футбола са убедени, че „гражданите“ нарушават финансовия феърплей.

През месец февруари същата година Сити получи двегодишно отстраняване от турнирите на УЕФА именно заради подобни нарушения. През юли обаче това наказание бе отменено от Спортния арбитражен съд (КАС). Именно след тази присъда той написа, че съдът е „мъртъв“.