Спортният директор на ПСЖ Леонардо говори по две от основните теми, свързани с клуба – бъдещето на треньора Маурисио Почетино и звездата Килиан Мбапе. Бразилецът увери, че смяна на наставника не е дискутирана, както и че клубът ще направи всичко възможно, за да запази нападателя.

В последно време много се спекулира около евентуално уволнение на Почетино, като най-спряганото име за негов заместник е това на Зинедин Зидан. В същото време договорът на Мбапе изтича в края на сезона, като се очаква той да премине в Реал Мадрид.

„Никога не сме мислили да сменяме Почетино. Не е имало контакти със Зинедин Зидан или друг треньор. Мога да обявя, че Почетино никога не е искал да напуска. Нямам проблеми с него. Говорим си за всичко”, обяви Леонардо.

Спортният директор на парижани отрече, че клубът е предложил 50 млн. евро годишна заплата на Килиан Мбапе. „Последното нещо, което ще поставим в договора на Мбапе, е заплатата му. Искаме да му осигурим възможно най-добрите условия, за да стане възможно най-добрият играч”.

„Какви са шансовете за удължаване на договора на Мбапе? Не мога да кажа точно, но ги има. Докато не подпише с друг клуб, ще опитаме всичко, за да го задържим”, добави Леонардо пред  L’Équipé.