Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес атакува Манчестър Сити и Пари Сен Жермен в подкаст, посветен на живота му, чието излъчване започна в петък.

"Техните скапани пари не са достатъчни", изказва се вулгарно Хьонес за новите богаташи в световния футбол.

Той не подбира думите си и за президента на ПСЖ Насер Ел-Калайфи "Не знам дали му харесва футболът. Разликата между него и мен? Аз съм работил като вол да изкарам парите си, на него му ги дават като подарък. Има ги на разположение и не му се налага да работи. Когато пожелае някой футболист, само трябва да се види с емира", казва германецът.

"Досега тези два клуба не се спечелили нищо, абсолютно нищо", радва се световният шампион от 1974 година. "Невинаги падат от нас, но когато ги бием това ме прави много щастлив. И това трябва да бъде целта ни", смята Хьонес.

Той смята, че моделът на ПСЖ е съвсем различен. "Това, което става в момента в Париж е план за една година. Това не е моята планета. Гледам на нещата от икономическата им страна. Няма как да сложа всичките си пари, за да спечеля нещо и да бъда поздравяван година или две, а след това да настъпи потоп", сигурен е Хьонес.

Ули Хьонес е смятан за архитект на финансовата мощ на Байерн Мюнхен, първо като спортен директор, а след това и като президент на клуба.