Вратарят на Пари Сен Жермен Серхио Рико претърпя много сериозен инцидент през миналата година, когато падна от кон и за цели 26 дни бе в кома. Испанецът продължава да се възстановява и е оптимист, че ще може да се завърне на терена въпреки тежката травма в главата.

“Свързвам всичко с футбола, той е моят живот. Докторите бяха много изненадани, когато ги питах дали ще мога да се завърна, но казаха “да”. Тогава почти скочих от болничното легло. Животът е много важен, никой не иска да умира, но ако трябваше да спра с футбола, нямаше да си струва. Лекарите казаха, че има риск по отношение на баланса, но всичко е перфектно. Почти е чудо, че съм толкова добре, не трябва да надвишавам 130 удара на сърцето в минута, иначе мога да правя всичко останало. Чувствам се късметлия, защото това бе сериозен инцидент и животът ми бе заложен на карта,” заявява Серхио Рико.

Последният мач на стража изобщо в групата на ПСЖ бе на осми март в реванша срещу Байерн (Мюнхен), а на терена е бил на 20 ноември 2021-а, когато пази 22 минути при победата над Нант с 3:1.