Сент Етиен допусна домакинска издънка в 36-ия кръг на френската Лига 1, като бе победен у дома с 3:1 от гостуващия Бордо. Минута преди края „зелените“ изпуснаха дузпа, която можеше да им донесе поне точка, а сетне получиха и трети гол.

Сент Етиен остава пети с 52 точки, на позиция за място в Лига Европа, но битката е ожесточена и тези загубени точки може да се окажат много важни. Самият Бордо е в играта за място в Лига Европа, като два кръга преди края е осми с 49 точки.

Между Сент Етиен и Бордо с по 51 точки и по мач по-малко в класирането са Рен и Ница.

През второто полувреме бившият играч на Лудогорец Джонатан Кафу се появи в игра за Бордо за пръв път от 20 декември.

Сент Етиен започна мача по-добре и откри след изпълнение на дузпа. В 28-ата минута Берич бе подсечен в наказателното поле от Пабло и от ялата точка Реми Кабела стреля безапелационно – 1:0 за домакините.

Бордо изравни бързо, макар и от немаркирана засада. В 30-ата минута Юнус Санкаре намери вратата с глава след центриране отдясно, но позицията му не бе редовна. Голът обаче бе зачетен и жирондинците изравниха – 1:1.

Шест минути по-късно след центриране от корнер топката се озова у Жул Кунде и с удар от пеналта той изведе Бордо напред – 1:2.

В 39-ата минута Бордо имаше възможността да стигне и до трети гол, но ударът на Малком облиза гредата.

Сент Етиен бе по-настойчив през второто полувреме. В 77-ата минута домакините напразно претендираха и за дузпа за игра с ръка, но нямаше реакция от съдията.

В 83-ата минута шансът бе на страната на Бордо, защото ударът на Жонатан Бамба намери десния стълб на вратата на гостите.

Мегаразбъркване в наказателното поле на Бордо с греда, няколко избивания и рикошети в крайна сметка доведе до дузпа за Сент Етиен за игра с ръка на защитник. Реми Кабела отново застана зад бялата точка, но вторият му опит оттам не бе сполучлив. Вратарят на Бордо Беноа Костил предугади посоката на удара му и спаси дузпата в 89-ата минута.

В следващата атака Малком бе на сантиметри от това да вкара третия за жирондинците. В последната секунда обаче Малком все пак вкара отдалеч и направи победата на Бордо по-категорична – 3:1.