Сент Етиен победи с класическото 3:0 Нант като гост в двубой от 31-ия кръг на Лига 1.

Момчетата на Жан-Луи Гасе записаха девети пореден мач без поражение в първенството и с 42 точки заемат деветото място.

Реми Кабея се разписа два пъти след почивката, след като асистира за първия гол в мача на Матийо Дебюши в 17-ата минута. Сент Етиен пропусна и още няколко чисти голови положения, а "канарчетата" така и не съумяха да намерят верния тон.

Монпелие спечели с 3:1 на терена на Каен. Така възпитаниците на Мишел Дер Закарян прекъснаха серия от пет поредни равенства в Лига 1, а с актив от 45 точки се изкачиха на петото място във временното класиране.

Джовани Сио откри за гостите в 21-ата минута, след като засече отблизо подаване по тревата от ляво на Саломон Самбия.

Две минути по-късно Сио асистира за втория гол, след като продължи с глава центриране от корнер към далечната греда и Елиес Схири вкара за 2:0.

Малко след почивката котдивоарският нападател Сио направи резултата класически. Той беше изведен в чиста позиция от Самбия и от втори опит преодоля Реми Веркутр.

Домакините стигнаха до почетен гол малко преди края. Иван Сантини се разписа с глава след подаване от дясно на Рони Роделен.

Каен допусна трета поредна загуба и с 35 точки заема 14-ото място.

Ница спечели с 2:0 като гост на закъсалия Троа и също събра 45 точки, но е седми заради по-лоша голова разлика.

Аласан Плеа се разписа на два пъти и помогна на тима на Клаудио Раниери да запише трети успех в последните си четири мача в Лига 1.

Троа остана 18-и с 29 точки, след като прибави само 2 пункта от последните си шест двубоя в шампионата.

Лил продължи да затъва и остана на предпоследното място с 28 точки, след като записа осми пореден мач без успех от края на януари насам. Тимът на Кристоф Галтие падна с 0:1 като домакин от Амиен. Стивън Мендоса се възползва от грешка в отбраната на съперника, напредна от дясно и реализира единственото попадение в 53-ата минута.

Ернест Сека се разписа десетина минути преди края за 2:2 и спаси Страсбург от домакинска загуба от последния в класирането Метц.