Ница се наложи с минималното 1:0 над Сент Етиен като гост в мача от 22-ия кръг на Лига 1. „Зелените” показаха мускули, но така и не успяха да реализират положенията си и да грабнат поне точка от срещата. Единственото попадение в срещата реализира Вилан Сиприен от пряк свободен удар в 22-ата минута на срещата.

След спечелените три точки „орлетата” се изкачиха на 6-ата позиция в класирането с актив от 34 точки, колкото има и Нант. Лидер е ПСЖ с 56. Сент Етиен пък остава 16-и с 23.

Гостите пропуснаха отлична възможност още в първите секунди на срещата. Роберт Берич получи великолепен пас на границата на наказателното поле и отправи хладнокръвен удар към горния десен ъгъл. Топката обаче прелетя на сантиметри над гредата.

В 19-ата минута Реми Кабела центрира топката в наказателното поле. Лео Лакроа отклони с глава и топката попадна право на крака на Пол Жорж Нтеп

„Орлетата” поведоха на Сент Етиен в 22-ата минута от мача. Вилан Сиприен изпълни перфектно пряк свободния удар. Вратарят Стефан Руфие стори всичко по силитие си, за да опази мрежата си чиста,  но топката се оказа неспасяема. Това е трети мач за Сиприен, след като се завърна от контузия и първи гол за сезона.

В 35-ата Кабела успя да се освободи от защитата на домакините и се озова на отлична позиция. Данте обаче се отличи със страхотен шпагат, блокирайки удара на противника.

Две минути преди края на редовните 45 минути Марио Балотели опита късмета си от дистанция с мощен удар по диагонала. Топката обаче прелетя над вратата.

В 48-ата Патрик Бюрне изпусна страхотна възможност да удвои за тима си. Той изпрати опасен удар, който Стефан Руфие извади със сетни сили.

В 72-ата минута Роман Амума мушна топката в мрежата на домакините, но страничният рефер вдигна флага си за засада.

Басам Срарфи пропусна второто най-добро положение за Ница през втората част в 76-ата минута. Той стреля около ограницата на наказателното поле, но неточно.