Сент Етиен се наложи с класическото 3:0 при гостуването си на Тулуза в мача от 22-ия кръг на Лига 1. По този начин „зелените“ постигнаха втори пореден успех в шампионата, докато поражението бе записано като четвърто поредно за тима от Лазурния бряг.

В класирането Сент Етиен е пети с 33 точки, докато Тулуза е десети с 26.

Гостите получиха право да изпълнят дузпа в 9-ата минута. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за непозволена игра на Лафон срещу Ромен Амома. Нолан Ру се нае с изпълнението, като бе безкомпромисен за 1:0.

След почивката домакините останаха с човек по-малко. Сомалия получи директен червен картон след много грубо влизане в краката на Селнес.

В 55-ата минута преднината на Сент Етиен бе удвоена. Кевин Моне-Паке засече центриране отляво и покачи на 2:0.

Тулуза имаше чудесна възможност в 58-ата минута, но напречната греда спаси гостите. След центриране от фаул Брайтвайте игра с глава, но късметът не бе на страната на домакините.

Попадение на „зелените“ не бе зачетено в 60-ата минута заради извършен преди това фаул.

В 67-ата минута играчите на Сент Етиен получиха право да изпълнят още една дузпа. Реферът посочи бялата точка за нарушение на Теофил-Катрен, а Нолен Ру отново се нагърби да стреля. Нападателят насочи топката в долния десен ъгъл на Лафон и оформи крайното 3:0.