Бордо продължи с неубедителните изяви в Лига 1 напоследък и в 25-ия кръг падна тежко с 1:4 у дома от гостуващия Сент Етиен. Отборът на Вили Саньол в големи периоди от мача не успяваше да окаже качествена съпротива, като много рано се озова с два гола пасив.

Термоядреното начало на мача бе дадено още в 4-ата минута, когато гостите откриха след ъглов удар. До него се стигна заради пряк свободен удар на Усама Танан, който затрудни Бернардони и вратарят боксира встрани. Центрирането от корнера бе насочено към първа греда, където защитниците на домакините играха доста слабо и позволиха на кълбото да мине над вратаря им, а Венсан Пажо само това и чакаше пред голлинията – 1:0.

Само три минути по-късно Сент Етиен увеличи аванса си. Бенджамин Корне копна топката над отбраната на Бордо, за да изведе Танан на ръба на засадата. Крилото се спусна бързо към наказателното поле и с премерен изстерел в близкия долен ъгъл покачи до 2:0.

В 10-ата минута „жирондинците“ показаха, че няма да се дадат лесно. Защитата на в зелено и бяло не можа да изчисти едно центриране от ъглов удар, а Плашил стигна първи до топката встрани от вратарското поле. Чехът я върна към купа от играчи, сред който Седрик Ямбере се извиси и стреля неспасяемо в далечния горен ъгъл – 1:2.

Домакините можеха дори да изравнят резултата в 28-ата минута, когато бразилецът Малком напредна отдясно, сви към наказателното поле и шутира фалцово с левия крак. Стефан Рюфие бе преодолян, но за негов късмет кълбото отскочи от напречната греда.

Последните минути на първата част определено бяха за Сент Етиен, който спечели правото да изпълни дузпа. От бялата точка обаче Алекс Сьодерлунд се провали, като стреля в тялото на Бернардони, а последният с доза шанс изби топката в гредата.

След паузата Сент Етиен стигна до нови два гола, които окончателно прекършиха интригата. Първо в 70-ата минута Сьодерлунд се реваншира за пропуска си, като засече с глава центриране на Танан от пряк свободен удар. Норвежецът изпълни много прецицен прехвърлящ удар, който беше извън възможностите на Бернардони.

Четири минутки по-късно скандинавецът пак бе в окото на бурята. Този път той съхрани топката под натиск и като на шега изведе резервата Нолан Ру отляво. Нападателят прелетя края шпагата на Ямбере и технично стреля ниско в долния ляв ъгъл.

В края на мача нервите взеха връх и след като Шейк Диабате бе ударен в лицето в борба за топката, тръгна да се саморазправя с Мустафа Сал. Нападателят хвана защитника за гърлото точно пред погледа на съдията и логично пое към съблекалните.

По този начин Бордо остана само с една победа от последните си 5 шампионатни мача и логично остава на 11-о място с 33 точки. Сент Етиен пък със своите 39 се изкачи до 4-а позиция, като има равен актив с третия Ница.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS