Отборът с най-много титли на Франция Сент Етиен продължава ренесанса си през този сезон. "Зелените" отново мечтаят за евротурнирите, след като се справиха с Нант на свой терен, при това с повече от категоричното 3:0. 

Развръзката в този мач дойде след почивката, когато паднаха и трите гола в мрежата на "канарчетата". Те станаха факт след 70-та минута, а техни автори бяха Роберт Берич, Уахби Хазри и Тимоти Колоджейчак, за да оформят класиката. 

Първата част на битката предложи единствено и само битка, като не просто нямаше точни удари към двете врати, но и положенията се брояха на пръстите на едната ръка. Затова съвсем логично тя приключи при нулево равенство. 

След подновяването на играта нещата се промениха тотално. Първо гол на Нант беше отменен в 54-та минута заради игра с ръка на Жером Бризар, а в ответната атака Уахби Хазри можеше да се разпише с глава, но ударът му беше избит от вратаря. 

В 59-та минута Матийо Дебюши от състава на домакините излезе сам срещу вратаря, но ударът му беше отразен от вратаря с рамо и топката мина над вратата. Размяната на удари продължи, когато в 61-та минута Никола Палоа от състава на Нант беше на 4-5 метра от вратата, но с глава прати топката на сантиметри встрани от вратата. 

В 69-та минута Силва Габриел направи пореден пропуск за "зелените", но в крайна сметка този натиск нямаше как да не доведе до гол. Това се случи в 72-та минута, когато Янис Салибур центрира перфектно за Роберт Берич и той отблизо щеше да скъса мрежата за 1:0. 

Вторият съкрушителен удар на Сент Етиен дойде в 84-та минута. Тогава Уахби Хазри би по невероятен начин един пряк свободен удар от над 25 метра, при това встрани от вратата и въпреки това направи безпомощен вратаря на съперника за 2:0. 

"Зелените" оформиха победата си в класически вид в последната минута на редовното време, когато Тимоти Колоджейчак засече с глава едно центриране от корнер и опъна мрежата за крайното 3:0, подпечатвайки трите точки за тима си. 

След тази развръзка Сент Етиен е на петата позиция с 26 точки, с колкото е и третият Монпелие и само на една зад втория Лион. Нант остава в средата на таблицата със 17 точки, което към този момент му отрежда десетата позиция.