Сент Етиен е на крачка от завръщане във френската Лига 1, след като постигна победа с 2:1 като домакин на Метц в първия двубой от баражите за елита на страната. Ибрахим Сисоко даде аванс на домакините в 19-ата минута, но гостите изравниха чрез Исмаел Траоре в 45-ата минута. Победният гол за „зелените“ отбеляза Ирвин Кардона в 80-ата минута.

Гостите имаха шанс да открият резултата в 15-ата минута, когато Жорж Микаутадзе получи топката и отправи силен удар от близко разстояние, но топката се отби от десния страничен стълб на вратата, пазена от Готие Ларсоньор.

Четири минути по-късно, обаче, Сент Етиен поведе. Матийо Кафаро намери Ибрахим Сисоко с подаване отляво в наказателното поле, който прехвърли вратаря Александър Укиджа, който бе напуснал голлинията си – 1:0.

В 45-ата минута Метц успя да изравни. Ламин Камара центрира от корнер, а в наказателното поле на домакините Исмаел Траоре се извиси над всички, за да прати топката в мрежата и да възстанови паритета – 1:1.

Домакините нанесоха решителния си удар десет минути преди края на редовното време, когато Кафаро центрира в наказателното поле на гостите, а там Ирвин Кардона изпревари излезлия да боксира топката вратар Укиджа и прати топката във вратата с глава за крайното 2:1.

До края на двубоя Сен Етиен не позволи на Метц да изравни и така „зелените“ имат гол аванс преди реванша в неделя, 2 юни, от 18:00 часа българско време.