Една от най-апетитните хапки на летния трансферен прозорец ще бъде халфът на Пари Сен Жермен Адриен Рабио, защото става свободен агент тогава. Мнозина биха очаквали кандидатите за подписа му ад се избиват, но картината изглежда съвсем различна. 

През зимата се говореше за пет кандидата, но сега на практика останаха само два. Според информациите, последният отказал се от надпреварата за подписа му е Байерн Мюнхен, така че сега в наддаването остават само Барселона и Ливърпул. 

В началото на годината кандидатите бяха освен трите споменати, още Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Тези два клуба обаче също се оттеглиха, така че каталунците и мърсисайдци ще се борят за полузащитника, който няма да помирише терен до края на сезона. 

Рабио отхвърли цели пет оферти на Пари Сен Жермен за удължаването на контракта си именно с идеята да отиде в новия си отбор като свободен агент. Мнозина очакваха той да отиде в Барселона още зимата, но предпочете през януари да изслуша офертите на всички заинтересовани от него и да вземе решение през юни. За тогава опциите останаха вече само две.