Страхотно голово шоу си спретнаха Олимпик Марсилия и Ница в последния двубой от 8-ия кръг на Лига 1. Гостите от Марсилия показаха голяма доза характер и стигнаха до пълен обрат в срещата, завършила при резултат 4:2. „Орлетата” изоставаха с 2:0, но още до почивката гостите вкараха цели три гола.

Марио Балотели откри резултата още в 4-ата минута на срещата. Футболистът на Ница успя да засече с глава центрирана топка от ъглов удар и да я прати право под напречната греда на безопомощния страж на гостите Йоан Кардинал.

Натискът на „орлетата” продължи и очаквано в 16-ата минута Жан Мишел Сери реализира за 2:0. Футболистът отдалеч с мощен шут разстреля мрежата на гостите и така даде комфортна преднина на тима си. По всичко изглеждаше, че донякъде интригата в двубоя си е отишла, но това далеч не не беше така.

Точно 10 минути по-късно Лукас Окампос стигна до центрирана топка в наказателното поле и преодоля вратаря с удар във вътрешната страна на лявата греда, правейки резултата 2:1.

В 41-ата пък Пиер Леес Мелу си вкара автогол  при злощастен опит да избие топката след центриране. Вместо да опази мрежата чиста обаче прати кълбото в горния ляв ъгъл на собствената си врата – 2:2.

Само три минути по-късно Лукас Окампос реализира пълния обрат в срещата. Футболистът на Марсилия стигна до отбита топка в малкото наказателно поле и отправи удар с глава, който попадна право под напречната греда, правейки резултата 3:2.

Гостите продължиха да набират скорост и след началото на втората част. В 48-ата Луис Густаво овладя топката и шутира силно от дистанция, оформяйки за крайното 4:2.

В 66-ата минута Густаво бе принуден да остави тима си с човек по-малко на терена. След съприкосновение с Пиер Леес Мелу футболистът на Марсилия получи пресилен червен картон от главния съдия Беноа Бастиен. Въпреки че Густаво игра с топката, той бе изгонен от рефера.  

В 82-ата пък Грегори Сертич повали Аласан Плеа с грубо влизане в наказателното поле и Бастиен без да се поколебае посочи „бялата точка”.  Именно Плеа обаче пропиля възможността да намали преднината на домакините, но не успя да преодолее Стин Манданда, който предугади посоката и спаси. 

След зрелищния успех над Ница Марсилия се изкачи на третото място в първенството с 16 точки, на 6 по-малко от лидера Пари Сен Жермен. Ница е на 10-ата позиция с 10 точки.