С гол от съблекалнята Рен надигра с 1:0 Тулуза в мач от 14-ия кръг на френското първенство. Мачът стартира шеметно. Още в 42-ата секунда на мача домакините стигнаха до гол след майсторска изява на Йоан Гуркюф за 1:0.

Гостите от Тулуза имаха своя чудесен шанс в 35-ата минута, когато след центриране на Мубандже Брайтуайт не успя да се ориентира по-бързо от вратаря на Рен Костил в момент, в който и двамата търсеха къде е топката. В 40-ата минута Нтеп центрира от корнер пред вратата на Тулуза, топката не бе достигната от никого и кацна върху гредата. Рен продължи да доминира и след почивката, като Нтеп пропусна да покачи резултата в 51-ата минута.

Гнаньон имаше малшанса да не вкара за 2:0 в 56-ата минута, топката, изстреляна с глава първо намери напречната греда, а после тупна точно върху голлинията на вратата на Тулуза. В самия край на мача играчът на Тулуза изрита съперник и заслужено получи червен картон.

В края на мача треньорът на Тулуза Паскал Дюпра бе уцелен с бутилка по главата. Рен е на четвъртото място в класирането с 24 т., Тулуза е осми с 19 точки.