Кристиано Роналдо гледа към изхода на Ювентус. Италианският Кориере дело Спорт твърди, че португалецът ще напусне "бианконерите" през лятото и ще премине в ПСЖ. От ръководството на френския клуб вече са влезли в контакт с Роналдо и са получили принципното му съгласие. 
 
 
Причината за трансфера е намаляването на заплатите в Ювентус с 33 % до края на сезона. Някои от играчите като Буфон, Киелини и Бонучи доброволно се съгласиха на още по-голямо понижение - 75 процента. 
 
Но не всички в Торино са готови да загубят пари и Роналдо е един от тях. Заради орязването на заплатите португалецът ще получи с пет милиона евро по-малко до края на сезона, а това е огромна загуба за играч, който се стреми да стане първият милиардер сред футболистите.
 
Роналдо се присъедини към Ювентус през лятото на 2018 г. и подписа договор 4 г. със 31 млн. евро. След намаляването той ще получава 20 милиона годишно, което изобщо не се е харесало на Кристиано.
 
Първата му реакция била да разговаря с ръководството на Ювентус, за да покаже, че не приема едностранното решение, но позицията на клуба била твърда. След това португалецът дал да се разбере, че иска да напусне.
 
В Париж са сигурни, че ще продадат Неймар на Барселона за 100 млн. евро и с парите ще могат да вземат Роналдо. Гаранцията на французите, че ще му плащат същата заплата като в Ювентус, е накарала Кристиано да вземе решението да напусне Ювентус.