Ръководните органи на Френската футболна федерация решиха късно снощи да спрат до второ нареждане провеждането на футболни мачове на всички нива в страната заради коронавируса.

Още този уикенд няма да има срещи от аматьорските дивизии и женските първенства. Забраната включва също детските турнири, тренировките във футболните академии и всички любителски състезания. Днес предстои заседание на Професионалната футболна лига, под чиято шапка са Лига 1 и Лига 2. Очаква се те също да бъдат преустановени.

Не е малка вероятността да бъдат отменени и предстоящите две контроли на националния отбор. "Петлите" трябва да посрещнат на "Стад дьо Франс" Украйна на 27 март и Финландия на 31-и.

Серия "А", Ла Лига и Ередивизи вече не се провеждат, а двубоите от предстоящия кръг на Бундеслигата ще се играят без публика.

Днес вероятно и Висшата лига на Англия ще последва примера на италианските, испански и нидерландските си колеги, след като късно снощи стана ясно, че мениджърът на Арсенал е с положителен тест, а Премиър лийг свиква тази сутрин извънредна среща по този повод.