Ренато Санчес възроди кариерата си, след като се присъедини към Лил от Байерн Мюнхен през лятото на 2019 г. Преминаването на „Алианц Арена“ очевидно беше дошло твърде прибързан ход за португалския национал. Ренато показа много качества през годините в отбоът, който го изгради – Бенфика, както и с Португалия на Европейското първенство през 2016, но това не се оказа достатъчно, за да му спечели титулярно място в баварския колос.

Преминаването в Лига 1 обаче направи чудо с халфа, като той се напасна много добре към френския футбол и си върна позагубените позиции при „мореплавателите“. От преминаването си при „кучетата“, Санчес е записал над 60 мача, въпреки някои контузии. Това веднага породи интерес от редица отбори, измежду които е и Барселона.
„Каталунците“ доста усилено търсят дефанзивен халф, защото Серхио Бускетс наближава края на кариерата си. От останалите халфове на каталунския тим Френки де Йонг, Педри, Нико Гонсалес и Гави никой няма характеристиките на португалеца в защитен план.

Тимът от каталунската столица вече получи положителен сигнал за 24-годишния футболист. Президентът на Лил Оливие Летанг заяви, че шампионите на Франция са отворени за продажбата на полузащитника.

„Вече говорих с него. Ако дойде оферта от голям клуб, Ренато може да напусне. Ще видим какво ще се случи. Засега обаче той е с нас и се радва, че е тук“, заяви президентът на френския шампион.

 

Напоследък информациите свързват Барса с няколко халфа, освен Ренато Санчес. Денис Закария, Пол Погба и Франк Кесие са само част от имената в радара на испанския тим.