Отборът на Рен победи Бордо като домакин с 6:0 в двубой от 21-ия кръг на първенството на Франция по футбол и излезе на четвърто място във временното класиране с 34 точки в актива си, на две от третия Олимпик Марсилия. Рен прекъсна серията си от три поредни поражения в Лига 1.

Тимът на Бордо заема 17-ата позиция в подреждането със 17 точки и допусна трета поредна загуба в шампионата. Лидер във Франция е Пари Сен Жермен с 50 точки в актива си.

Мартин Терие даде аванс на домакините в 32-ата минута след като получи удобен пас и бе точен за 1:0. Вторият гол за Рен падна малко преди почивката. Бенжамен Бурижо се разписа в 43-ата минута след добро изпълнение от свободен удар, за да покачи на 2:0.

Отборът на Бордо остана с човек по-малко в 50-ата минута на двубоя, когато Исуф Сисоко получи втори жълт и съответно червен картон за грубо нарушение.

Две минути по-късно Рен можеше да увеличи преднината си, но попадение на Гаетан Лаборд не бе зачетено заради засада. 27-годишният французин все пак се разписа в 61-ата минута, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на гостите за 3:0.

Четвъртият гол за домакините бе дело на Адриен Труфер осем минути по-късно. Той бе намерен с отличен пас и реализира красиво попадение за 4:0. Последните два гола дойдоха в заключителните моменти на мача. Влезлият като резерва в 75-ата минута Серху Гираси се разписа в 89-ата и и във втората минута на добавеното време за крайното 6:0 в полза на Рен.