Отборът на Бордо продължи серията си с неубедително представяне във френския шампионат и направи хикс срещу Рен в мач от 29-ия кръг - 1:1. Откриващият гол за Бордо дойде в 59-ата минута, а точен бе Франсоа Камано, но дълбоко в добавеното време М’Байе Нианг изравни резултата след корнер в 92-ата минута. По този начин „жирондинци”  останаха на 13-ото място в подреждането и вече имат 34 пункта, на пет места зад деветия Рен, който остава 9-и с 41 точки. Равенството за гостите дойде броени дни след крушението в Лига Европа от Арсенал.

Първото полувреме на „Матмут Атлантик” бе мудно и тромави, като и двата отбора играха позиционен футбол, без да затрудняват съперника с грандиозни атаки.

Мачът се отвори през втората част и в 59-ата минута домакините излязоха напред в резултата. Бордо създаде нападение отдясно и топката бе центрирана към Франсоа Камано. Офанзивният футболист на Бордо отправи удар отблизо, но Томаш Кубек отрази. Топката пак се върна в гвинейския халф, който при повторението не сбърка и откри резултата – 1:0.

Миг по-късно Рен отбеляза изравнително попадение, но радостта на гостите бе кратка, след като с помощта на ВАР съдията Ерик Вателие отсъди засада при атаката на Рен.

Все пак набезите на „черно-червените” дадоха резултат, във възможно най-болезненият момент за Бордо. Топката бе центрирана отляво в наказателното поле на Бордо, а играчите на Рен опитаха на дваж изстрели към вратата на Беноа Костил. В крайна сметка Нианг намери добре топката и с плътен удар изравни резултата – 1:1.

В предстоящия кръг Рен домакинства на Лион, докато на Бордо му предстои визита на Амиен.