С гол в добавеното време на двубоя Рен победи Газелек Аячо с 1:0 в мач от 22-я кръг на френската Лига 1. Успехът бе втори пореден за домакините от Рен при дебюта на треньора Ролан Курбис и ги изкачи на трето място във временното класиране във Франция с 34 точки. Тимът на Газелек Аячо пък остава на 13-о място в подреждането с 26 точки в актива си.

Убедителен лидер във Франция е отборът на Пари Сен Жермен.

За Рен това бе шести мач без поражение във Франция, но и първа домакинска победа от август миналата година, а гостите трябваше да се примирят с поражението след като записаха два хикса от началото на 2016-а година и дълга серия от 11 мача без загуба във всички турнири.

Домакините имаха превъзходство, но трябваше да чакат до добавеното време на двубоя, за да поведат. Полският национал Камил Грошицки бе в основата на попадението в 91-ата минута, но след рикошет в крака на Родерик Филипи топката първо се удари в гредата и после влезе във вратата за победното 1:0 за Рен.

През първото полувреме Джон Чибумбу отправи два удара към вратата на домакините – в 12-ата и 42-ата минута, но и двата пъти му липсваше точност.

До почивката пък стражът на гостите трябваше да спасява изстрел на 18-годишния Осман Дембеле с глава в 21-ата и на капитана на Рен Ромен Данзе в 45-ата минута.

През второто полувреме най-чистото положение до гола бе за Рен, когато Джовани Сио остана почти сам срещу вратаря на Газелек Аячо, но не успя да го преодолее. В крайна сметка обаче Рен ликува след попадението в 91-ата минута. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS