Отборът на Реймс записа трета поредна победа във френския шампионат, след като победи Монако с 1:0 в мач от 27-ия кръг. 

В последните си пет мача Реймс има четири победи и едно равенство, което изведе тима до осмото място в класирането с 43 точки. Толкова има и седмият Ница. Тимъ, воден от Уил Стил е само на 4 точки от зона Европа. Монако пък държи четвърто място с 51 точки. 

Още в 8-ата минути домакините от Монако поведоха след гол на Бен Йедер. Попадението обаче бе отменено заради засада. Две минути след това той имаше друг шанс да се разпише, след като се извиси над всички в наказателното поле на Реймс и стреля с глава. Стражът Диуф се справи отлично.

В 31-ата минута отново Бен Йедер бе близо до гола, но нацели страничния стълб на вратата. Три минути след това Алексис Филипс от Реймс стреля от границата на наказателното поле, но топката прелетя далеч от целта. 

Фоларин Балогън донесе преднина на Реймс в 51-ата минута. Той се възползва от превъзходен пас и нанесе завършващ удар по земя.

В 66-ата минута Александър Головин успя да преодолее защитник и да нанесе мощен шут, който обаче бе изваден от стража на гостите. Две минути след това Брийл Емболо стреля на сантиметри от гредата.

Фоларин Балогън изпусна прекрасен шанс да удвои преднината на тима си и да реши срещата в 86-ата минута, когато на практика остана сам срещу стража на домакините. Ударът му обаче бе спасен.