Реймс постигна минимална, но много ценна победа над Лион в двубой от втория кръг на Лига 1 с 1:0. Пабло Чавария се разписа в 32-ата минута на двубоя като се разписа с глава след центриране отляво на Конан. Така Реймс стана първият новак от 2013 година, който стартира с две поредни победи, след завръщането си в елита.

През първата част Чавария създаде първата опасност за домакините, но не сполучи да се разпише, след като вратарята на Лион - Горжелен. Гостите отвърнаха с удар на Дюбоа, но топката излезе в аут.

В 24-ата минута Горжелен направи брилянтно спасяване, след като Реми Оден стреля опасно, но беше отчаян от вратаря на Лион.

Така в 32-ата минута Конан пусна отличен пас отляво към Чавария, който се разписа с глава във вратата на блестящия до този момент вратар на Лион.

Лион създаде отлична възможност за изравняване на резултата в 72-ата минута, когато стреля добре, но Менди направи отлично спасяване.

В края на двубоя пропуск пред вратата на домакините направи и Корне. Така Реймс вече е лидер, но с мач повече, с актив от 6 точки, а Лион е на 8-ото място с 3 точки.