Отборите Реймс и Сент Етиен завършиха наравно 1:1 в мача от 22-я кръг на Лига 1. Двата състава предложиха динамичен футбол, с много положения и пред двете врати. Попадението за Реймс бе дело Айсън Манди, докато за Сент Етиен точен бе Жан-Кристовф Баебек.

Първата по-интересна ситуация в мача бе създадена от Реймс в 25-ата минута. Дьо Превил опита удар със задна ножица, но Руфие спаси. Последва корнер, от който не произлезе нищо.

Малко след това гостите отвърнаха. Флорентин Погба игра с глава след едно центриране в наказателното поле, но стражът на Реймс Пласиде излезе уверено и боксира.

Домакините застрашиха вратата на Сент Етиен в 36-ата минута. Диего центрира на далечната греда, а Мустафа Сал в опита си да изчисти можеше да си отбележи автогол. Все пак топката бе изчистена в корнер. Диего центрира от ляво, но топката бе изчистена напред.

При една бърза атака за Сент Етиен Жан-Кристоф Баебек бе оставен да стреля в наказателното поле, но ударът му бе навреме блокиран.

В 60-ата минута Сент Етиен излезе напред в резултата. Жан-Кристоф Баебек получи топката от ляво и с удар от границата на наказателното поле направи 1:0.

В 83-ата минута домакините имаха добра възможност след центриране от дясно и получило се голямо разбъркване. Диего опита да нанесе удар, но Руфие улови, като в тази ситуация и гредата помогна на стража на Сент Етиен. Същевременно Диедо се удари в рекламните пана и остана да лежи на терена.

В 89-ата минута Реймс изравни резултата. Айсън Манди овладя добре топката след великолепен пас от дясно в наказателното поле и с хладнокръвен удар разстреля Руфие за крайното 1:1.

В класирането Сент Етиен е 6-и с 33 точки, а Реймс е 17-и с 23.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS