Прекрасен мач на нападателя на Монпелие Гаетан Лаборд помогна на тима да стигне до убедителен успех с 3:0 над Олимпик Марсилия в среща от 12-ия кръг на френската Лига 1.

Това бе трети пореден успех за момчетата на Мишел Дер Закариан, които успяха да изпреварят Лил във временното класиране и да се настанят на второто място с актив от 25 т. Толкова имат и "песовете", но с по-лоша голова разлика от Монпелие.

Първата част на "Стад де ла Мосон" не предложи почти нищо интересно, освен един точен удар на плеймейкъра на домакините Флоран Молет, който обаче бе отразен от Стив Манданда. Разликата във формата на двата тима се видя през втората част, когато в рамките на 19 минути Монпелие реши нещата в своя полза.

В 51-та минута големият герой за домакините Гаетан Лаборд откри с глава след прекрасно подаване отдясно на Рубен Агилар. 11 минути по-късно Лаборд вкара и шестия си гол във френския шампионат от началото на сезона след индивидуален пробив в наказателното поле на съперника. Първоначално той опита пас по земя към свой съотборник, но топката се върна при него. Лаборд не се поколеба и с левия крак в далечния ъгъл матира Манданда за втори път в срещата. 

Точката бе сложена от левия външен халф Паул Ласне, който получи на границата на наказателното поле и с премерен удар в левия крак оформи класиката за своя тим.

Това е втора поредна загуба за Олимпик Марсилия, след като в миналия кръг тимът на Руди Гарсия отстъпи на лидера ПСЖ с 0:2. Така южняците остават 6-ти в подреждането с актив от 19 т.

Монпелие пък продължава да е отборът, допуснал най-малко голове в елита - 7 (толкова е допуснал и ПСЖ).

В следващия кръг Монпелие гостува на Анже, докато Марсилия приема Дижон.