Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе със сигурност ще остане във френската столица и през идния сезон. Все пак световният шампион си остава и цел номер 1 в трансферните планове на Реал, но за следващото лято.

Самият футболист също смята, че е по-добре да остане още един сезон на „Парк де Пренс", след което да осъществи мечтата си и да стане играч на „белите“.

Според „L’Équipe“, Мбапе се е отказал от идеята да форсира трансфера си на „Сантиаго Бернабеу". Основната причина е заради финансовите последствия от пандемията от коронавирус.

Реал искаше да привлече Мбапе още това лято, но предвид ситуацията на пазара и цената на нападателя, са отложили това си начинание за догодина. Нападателят има договор до 2022 година, което означава, че следващото лято ПСЖ ще е склонен да го продаде по-евтино, отколкото сега, ако не подпише нов контракт.

Според L’Équipe отношеният между ръководството на клуба и звездата остават напрегнати. Мбапе би се съгласил да подпише нов контракт само при условие, че в него бъде включена клауза, която му позволява да премине в Реал Мадрид или друг европейски гранд срещу определена сума.