Испанският вицешампион Реал Мадрид е готов да се включи в борбата с Манчестър Юнайтед за наставника на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино, който се очаква да напусне французите в края на сезона.

„Daily Mail“ твърди, че Реал, заедно с Тотнъм, са се провалили в това да примамят Почетино от ПСЖ още миналото лято, защото френският клуб не е пожелал да остави аржентинеца да си тръгне. Сега обаче има усещане, че Почетино няма да получи нов кредит на доверие след края на кампанията и по този начин Реал и Юнайтед остават сериозни конкуренти за подписа му.

В последните дни се появиха и сериозни съмнения около бъдещето на Карло Анчелоти на „Сантиаго Бернабеу“. Играчите на Реал бяха освирквани от собствените си привърженици по време на победата с 3:1 над Алавес в събота на фона на информациите, че Анчелоти може да напусне испанската столица в края на сезона.

Смята се, че именно представянето на тима в Шампионската лига ще има ключово значение за бъдещето на италианеца в испанската столица. Президентът Флорентино Перес е готов да съживи интереса си към Почетино, ако Анчелоти бъде освободен.

Този сценарий няма да се хареса на Манчестър Юнайтед, тъй като Почетино, заедно с наставника на Аякс Ерик тен Хаг, са двамата основни претенденти да заменят сегашния временен мениджър Ралф Ранник.

По-рано през януари стана ясно, че Почетино е предпочитаният избор сред множеството настоящи играчи на Юнайтед, но тъй като Реал е готов да окаже сериозна конкуренция за южноамериканца, назначаването на 49-годишния специалист на „Олд Трафорд“ може да стане по-сложно.

Интригуващо е и обаче, че нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе може да се окаже с решаващ фактор, ако Реал засили интереса си към Почетино. Французинът и аржентинецът изградиха близки отношения във френската столица, а тъй като Мбапе е приоритетна цел на Реал за лятото, може да принуди „Лос Бланкос“ да ускорят привличането на бившия мениджър на Саутхемптън като техния нов старши треньор.