Изказването на президента на Френската футболна федерация - Ноел Льо Гре, по адрес на Зинедин Зидан, му навлече много неприятности и критики. Първо мегазвездата на ПСЖ - Килиан Мбапе, защити Зидан с пост в Туитър, с който заяви: "Зидан е Франция", и призова за повече уважение към легендата.

 След това и от Реал Мадрид също излязоха с официално изявление относно изказването на Ноел льо Гре, че дори не би вдигнал телефона, ако Зидан се обади. Кралския клуб смята изявлението му за „неуважително“ и призова за „незабавно коригиране“.

„Реал Мадрид съжалява за неприятното изявление, направено от президента на Френската футболна федерация, Ноел Льо Гре за Зинедин Зидан, една от най-големите легенди на световния спорт“, гласи съобщението от "лос бланкос"

„Тези думи означават липса на уважение към една от фигурите, на които се възхищават най-много футболни фенове по света и нашият клуб очаква незабавно коригиране. Зинедин Зидан, световен шампион и европейски шампион, защитаващ фланелката на своята страна, наред с много други спечелени титли, представлява ценностите на спорта и е демонстрирал това през цялата си професионална кариера като играч и като треньор“, пише още в становището.

„Изявленията на президента на Френската футболна федерация са неподходящи за някой, който заема такава позиция и се квалифицират, като тези, които прави и за нашия капитан Карим Бензема, настоящ носител на Златната топка, шампион на Лигата на нациите с Франция през 2021 г. и петкратен победител Шампионска лига, сред много други титли“, завършва позицията на Реал Мадрид.