Броени дни след Ел Класико, Реал Мадрид и Барселона влизат в нова битка, но този път на трансферния пазар. Целта и на двата клуба е да привлекат вратаря на Лил - Люка Шевалие. 22-годишният французин блести в Лига 1 и Шампионска лига. В началото на октомври той направо отчая футболистите на Реал Мадрид при победата на Лил с 1:0, а авторитетният L'Équipe му даде рядко срещаната оценка 9 по десетобалната система.
 
Шевалие започна третия си сезон като титулярен вратар на Лил и има зад гърба си над 70 мача във френския елит. Интересът на Барселона към него е малко странен, тъй като наскоро клубът привлече ветерана Войчех Шчесни. Според Relevo обаче трансферът на поляка е временен, а каталунците виждат в лицето на Шевалие своя вратар за бъдещето.
 
Френският страж има договор с Лил до лятото на 2027 г. и пазарната му стойност е около 25 милиона евро. От Реал Мадрид са готови да извадят сумата веднага и да го оставят да завърши сезона в Лига 1. На "Сантиаго Бернабеу" смятат, че Шевалие може да поеме щафетата от Тибо Куртоа, твърди  fichajes.net. Ако трансферът стане факт, Андрий Лунин със сигурност ще бъде продаден, въпреки че това лято поднови договора си с "кралете".