Въпросът за нов централен защитник на „Сантяго Бернабеу“ е отворен от много време. Реал Мадрид имаха план А с привличането на бранителя на РБ Лайпциг Даю Упамекано. Френският футболист е силно желан от Зинедин Зидан, но неговият трансфер е много малко вероятен, заради кризата, която причини коронавируса. Германският тим иска 60 милион евро за правата му.

В момента в Кралския клуб разглеждат план Б, който включва централния защитник на френския Лил Габриел Магахалес. Бразилецът ще излезе много по-евтино на Реал Мадрид и именно това ще е основната цел на мадридчани.

22-годишният бранител отговаря на профила търсен от Реал Мадрид. Зинедин Зидан има проблеми с Милитао и желае да намери достоен заместник на Серхио Рамос и Рафаел Варан.

Габриел има международен опит и играе с левия крак. В момента Лил оценява защитника на 20 милиона евро, а клубът е склонен да продава футболистите си, след като през миналия сезон увеличи приходите си със 143 милион евро.

Единственото препятствие за преминаване на Габриел на „Бернабеу“ ще бъде паспортът му. Реал Мадрид се надяват, че ще могат да освободят едно място за играч извън ЕС с продажбата на Винисиус.