РБ Лайпциг ще опита да задържи впечатляващото си ново попълнение Шави Симонс и след договора му под наем от Пари Сен Жермен за един сезон, увери спортният директор на германския клуб Макс Еберл.

20-нидерландец бързо се превърна в хит за състава от Лайпциг с три гола и пет асистенции в първите пет мача на отбора в Бундеслигата, включително записа ключовото подаване за гола на Тимо Вернер при успеха с 1:0 над Борусия Мьонхенгладбах в събота.

В договора на Симонс под наем в РБ Лайпциг няма опция за закупуване, но Еберл заяви пред списание "Кикер", че клубът "има намерение да поднови контракта му, което би било най-добрият сценарий" и ще опита да си осигури услугите му за по-дълъг период.

"Шави направи добър старт, той е в чудесна серия. Мисля, че в този период го обвързваме емоционално с Лайпциг", каза още Макс Еберл, според когото Шави Симонс пасва много добре в състава.

Старши треньорът Марко Розе също наскоро изрази надежда, че Симонс ще остане и след настоящия сезон. Той добави, че Дани Олмо може да бъде пример за Симонс, тъй като контузеният в момента испанец поднови договора си с РБ Лайпциг през лятото, въпреки интереса от няколко други клуба.