Монако поднесе една от най-големите изненади в европейския футбол този сезон, след като стигна полуфинал в Шампионската лига, а във вътрешното първенство на Франция прекъсна хегемонията на мултимилиардерите Пари Сен Жермен. И малко по малко звездите на "монегаските" станаха обект на интерес от водещите тимове на Стария континент. 

След продажбите на Валер Жермен, Набил Дирар и Бернардо Силва, сега наред е и още един играч, направил фурор с червено-бялата фланелка през миналата кампания - Тома Лемар. Според вестник "Дейли Мейл", той е съвсем близо до преминаване в тима на Арсенал от 1 юли. 

Такава сделка ще се осъществи по изричното настояване на мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер. Той е отворил преговорите с ръководството на бившия си тим и е предложил сумата от 35 млн. евро. Точно толкова искат и от клуба от Княжеството за подписа на една от звездите си. 

Така на практика пречки за осъществяването на трансфера няма. Остава само самият Лемар да уточни условията си, но това изглежда лесно постижимо, тъй като и неговото желание е да се премести в Лондон. Всичко трябва да е финализирано в близките няколко дни след отварянето на трансферния пазар.