Американският вестник New York Times, който публикува този вторник интервю с Килиан Мбапе, разкри и цифрите на многомилионния договор, който ПСЖ, подкрепян от Катар, предложи на играча. Тези цифри убедиха нападателя да не напуска френската столица и да се отметне от обещанието си да подпише с Реал Мадрид.

Според тази информация Мбапе ще получи 250 милиона долара за трите сезона на договора си, приблизително по 83 милиона долара на година, или 158 долара на минута..

5 снимки

New York Times твърди, че Мбапе е бил стимулиран със 125 милиона долара само да подпише контракт с парижани - най-голямото плащане, правено някога на играч без договор в историята на спорта.

Самият Мбапе уверява в интервюто за вестника, че предлаганите огромни суми пари не са били това, което ги е накарало да вземе окончателното си решение. „Защото където и да отида, ще ми дадат пари“, каза той.

Нападателят, който бе обявен за почти сигурно ново попълнение на Реал Мадрид, уточни, че и за големите, и за малките решения, които се налага да взима, той се произнася след задълбочени разговори с единствените двама съветници, чиито мнения наистина имат значение за него: родителите му, пише Телеграф.