Реал Мадрид има споразумение с Килиан Мбапе за условията на личен договор. Журналистът Пако Делгадо заяви пред Cadena SER, че испанският клуб е подписал предварителен 5-годишен договор с Мбапе на стойност 50 милиона евро годишно. Контрактът ще включва освобождаваща клауза за повече от милиард евро. Тази уговорка е валидна както това лято, така и след година. 

Отбелязва се, че в идеалния случай Реал Мадрид няма да подпише Килиан това лято, тъй като в случай на свободен трансфер клубът няма да трябва да плати около 200 милиона евро на ПСЖ.

Делгадо подчерта две важни дати - 10 и 26 юли. Според него на тези дни трябва да очакваме новини за Мбапе. На 26-и този месец започва азиатската обиколка на ПСЖ. Затова тази дата е решаваща за  бъдещето на играча. Той бе категоричен, че Реал Мадрид в никакъв случай няма да плати трансферна компенсация на парижани и бонус за подписа на играча. 

„Няма такива пари в Реал, защото говорим за 200 милиона евро за ПСЖ, 50 милиона евро за играча и още 50 милиона евро заплата за първата година. Непосилно е за Реал да извади 300 милиона евро през първата година“, сигурен е Делгадо.