Олимпик Лион победи Олимпик Марсилия с 2:0 във вълнуващ мач от 18-ия кръг във френската Лига 1. Головете за Лион отбелязаха Набил Фекир в 5-тата минута след ужасяваща грешка на Стив Манданда, а крайното 2:0 оформи Мариано Диас в 51-ата минута. Така Лион се утвърди на третото място с 38 точки, колкото има и втория Монако. Марсилия пък остана на четвъртата позиция с 35 пункта.

В 5-тата минута "хлапетата" получиха непредвиден подарък от стража на марсилци Стив Манданда, който не успя да улови удар от пряк свободен удар на Набил Фекир и топката се озова зад гърба му - 1:0. Осем по-късно Марсилия имаше шанс да изравни, Рами стреля добре с глава от седем метра, но Лопес отрази удара му. 

В 37-ата Лукас Окампос стреля от подобна дистанция посока вратата на Лион, но Лопес отново се прояви с чудесен рефлекс и изби кълбото. 
Минута след старта на втората част Кени Тете отбеляза за Лион, но страничният съдия отмени гола заради засада. Малко по-късно обаче Лион успя да удвои, след като Мариано Диас се разписа след удар с глава. До края на мача Димитри Пайе можеше да намали пасива на южняците, но опитите му бяха отразени.

В 73-ата минута Сансон нацели страничната греда на Лион, а в самия край гостите имаха чудесен шанс да се върнат в мача, но поредните добри изяви на Антони Лопес предотвратиха попадение във вратата му.