Безработният в момента наставник Клаудио Раниери е пристигнал във Франция, където очакват да влезе в преговори за треньорския пост в Нант.

Авторитетният телевизионен оператор „Канал +” твърди, че италианецът е летял днес, за да се срещне с президента на „канарчетата” Валдемар Кита. Раниери е без работа от януари насам, когато ръководството на Лестър го уволни заради слабите резултати на „лисиците”. Шефовете на клуба бяха упреквани за този ход, но той свърши работа, защото поелият впоследствие отбора Крейг Шекспир успя да гарантира по убедителен начин оцеляването във Висшата лига на Англия.

Раниери се завръща във Висшата лига?

Оттогава досега Раниери бе спряган за треньор на цяла плеяда отбори в различни европейски първенства. Нант се нуждае от нов наставник, след като Серджо Консейсао напусна клуба, за да застане начело на Порто. Португалецът ядоса много хора на „Стад дьо ла Божуар”, тъй като съвсем наскоро бе подписал нов контракт.

Раниери проговори за Лийдс

Ако Раниери поеме Нант, това ще бъде втората му авантюра в Лига 1. По-рано в своята кариера италианецът бе начело на Монако в периода 2012-2014.