Адриен Рабио е изнервен от неясното положение относно неговото бъдеще. Договорът на 23-годишния футболист с Пари Сен Жермен изтича през лятото на 2019 година. Двете страни не могат да постигнат споразумение относно подновяването на контракта. Халфът има определени финансови изисквания, които на този етап клубът не е склонен да изпълни. Полузащитникът иска да получава заплата от 600 хиляди евро на месец.

Според информацията на вестник „L’Equipe“, Рабио е провел разговор със старши треньора Томас Тухел след контролата срещу Арсенал, в който за пореден път е изразил своето желание да напусне отбора.

Към Рабио има много сериозен интерес от страна на Барселона, но Пари Сен Жермен на този етап отказва да води преговори за продажбата на халфа.

Каталунците имаха голямо желание да вземат 23-годишния халф на мястото на напусналия в посока Япония Андрес Иниеста.
Рабио предстои в следващите дни да се срещне с президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи и да обсъди своето бъдеще с него. Срещата се очертава да бъде решаваща за бъдещето на халфа и да даде ясна перспектива за това, което очаква 23-годишния футболист през новия сезон.