ПСЖ зарадва своя нов наставник Маурисио Почетино с убедителна първа победа, надвивайки с 3:0 Брест на "Парк де Пренс", където преди години бившият бранител се подвизаваше.

Автори на попаденията бяха Мойс Кийн, Мауро Икарди и Пабло Сарабия. Така шампионите вече са с 39 точки и делят второто място в Лига 1 с Лил, а начело е Лион с 40 пункта.

Столичани можеха да инкасират гол в началото, но Кейлор Навас изби опасен изстрел на Роман Февър. Домакините отговориха с удар в гредата на Маркиньос. Бразилският защитник засече с глава след центриране от ъглов удар, но нямаше късмет да се разпише. На точното място в точното време обаче бе Мойс Кийн, който откри.

В 25-ата минута се стигна до идентична ситуация пред вратата на Брест. Отново Маркинос се извиси и нанесе удар с глава, но стражът спаси. В края на частта Навас се справи с шут от свободен удар на Февър, а Мбапе пропусна да вкара втори гол за ПСЖ.

Отбранителят вал на Пари Сен Жермен не бе на ниво и в началото на второто полувреме Навас отново трябваше да вади кестените от огъня. В 60-ата минута Мбапе излезе на добра позиция и стреля към десния ъгъл, но Ласоньор плонжира и изби. В 67-ата вратарят на Брест още веднъж парира удар на световния шампион.

Възпитаниците на Маурисио Почетино не спряха да натискат и това даде резултат в 81-ата минута, когато резервата Икарди се възползва от отлично подаване на Мбапе. Малко по-късно Пабло Сарабия оформи класиката с красиво попадение.