Отборът на Пари Сен Жермен записа домакинско равенство с Гингам - 2:2 в среща от 35-ия кръг на Лига 1. Това бе четвърти хикс за ПСЖ от началото на сезона и първи като домакин. Тимът е сигурен шампион на Франция и вече 91 точки в актива си.

Гостите от Гингам изиграха чудесен мач и дори можеха да измъкна победа срещу Пари Сен Жермен. Гингам е 11-и в подреждането с 46 точки към момента.

Футболистите на Гингам поведоха с 2:0 с голове на Людовик Бла и Джими Бриан в 45-ата и 68-ата минута.

Домакините изравниха с две попадения на Единсон Кавани, който вече има 115 за ПСЖ и стана топ реализатор за клуба в Лига 1, изпреварвайки Златан Ибрахимович.

Кавани се разписа от спорна дузпа в 75-ата минута и 82-ата, когато донесе равенството за парижани.

Още в 14-ата минута Маркюз Тюрам стреля силно с глава, но прати топката вляво от вратата на домакините. Две минути по-късно Джовани Ло Селсо не сполучи при удара си в атака за ПСЖ. Килиан Мбапе пък пропусна целта в 43-ата минута, а в самия край на полувремето Людовик Бла даде преднина на гостите от Гингам със страхотен удар извън границата на наказателното поле.

Домакините излязоха за втората част на "Парк де Пренс" с мисълта за обрат, като в 54-ата минута Мбапе вкара топката в мрежата на Гингам, но попадението не бе зачетено заради засада.

Последва втори удар за гостите и в 68-ата минута Клемон Грение намери Джими Бриан, който от близко разстояние вкара за 2:0 за Гингам.

Пари Сен Жермен намали в 76-ата минута след доста спорна дузпа, реализирана от Единсон Кавани за 1:2. Парижани продължиха да натискат съперника си и в 83-ата минута Кавани преодоля вратаря на гостите, носейки равенството 2:2.